✓ Traditionele Italiaanse koffie
 • ✓ Traditionele Italiaanse koffie
 • ✓ Snelle levering
 • ✓ Gratis verzending vanaf €100
✓ Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
✓ Gratis verzending vanaf €100

Academy

Buscaglione Barista Academy

Speciaal voor onze horecarelaties hebben wij de Buscaglione Barista Academy opgezet. Op de Buscaglione Barista Academy leren onze professionals je hoe je het beste uit Buscaglione-bonen haalt. We bieden vijf verschillende soorten trainingen aan. Deze zijn in onderstaand overzicht terug te vinden. Inschrijven voor barista trainingen kan via de buttons. 
BBA
Beginner
BBA
Basis

BBA
Advanced
SCA
Foundation
SCA  
Intermediate

BBA Beginner

Duur: 3 uur
Aantal personen: 3 max. 

Voor aanstormend barista-talenten heeft de BBA een Beginnerstraining ontwikkeld, deze is bedoeld voor barista's die voor het eerst werken met Buscaglione espresso. In deze training leer je de basis van het Italiaanse vakmanschap en het maximale uit de Buscaglione-melanges te halen. We leggen een goede theoretische basis en daarna oefenen en proeven we in deze cursus zoveel mogelijk. Om de perfecte Buscaglione-smaak te bereiken, moet de barista leren over een schone start met een juiste werkplek, signaleren en spelen met de juiste drukkracht, dosering en doorlooptijd. Met een goede espresso als basis, gaan we verder met het opschuimen van melk, presentatie en schoonmaken.

Het onderdeel Latte Art  - het schenken van figuurtjes - komt tijdens al onze BBA-trainingen naar boven en is bedoeld voor barista's die hun cappuccino's en latte's willen perfectioneren. Het schenken van latte art is een belangrijke vaardigheid voor een barista. Het schuim van een goede cappuccino zal uit glanzend microfoam moeten bestaan, waarbij de bruine crema duidelijk aan de rand aanwezig is en een goed contrast heeft met het melkschuim. Het schuim moet goed binden met de koffie en in de smaak moeten de kenmerken van de espresso en de melk samensmelten. We gaan aan de slag met het schenken met de bekende figuurtjes zoals hartjes, appels en rosetta’s.

 • Opschuimen
 • Het lezen van de microfoam
 • Schenken
 • Tekenen
Inschrijven

BBA Basis

Duur: 1 dagdeel
Aantal personen: 6 max.

De Basis barista training is bedoeld voor barista’s die al enige tijd werken als barista of medewerkers die de maalmolen moeten kunnen afstellen omdat ze manager of verantwoordelijk voor het openen van de zaak zijn. In deze training leer je het maximale uit de Buscaglione-melanges te halen. We oefenen en proeven in deze cursus zoveel mogelijk. Om de perfecte Buscaglione-smaak te bereiken, moet de barista leren de juiste dosering, maalgraad, doorlooptijd en watervolume te hanteren. Andere vaardigheden die in deze BBA-training aan bod komen zijn het opschuimen van melk, presentatie en schoonmaken.

Dit niveau kan worden afgesloten met een theoretisch en praktijkexamen. Cursisten kunnen een BBA certificaat halen of voor SCA foundation gecertificeerd* worden.

*SCA certificering kan meer kosten met zich meebrengen

Skills die in de training aan de orde komen:

 • Eigenschappen Buscaglione melanges
 • Parameters
 • De 4 elementen
 • Extractie, extratietijd, bereiding
Inschrijven

BBA Advanced

Duur: 1 dag (twee weken later gevolgd door een examen van 1 uur. Cursisten die slagen krijgen het certificaat BBA Barista Advanced)
Aantal personen: 6 max.

De BBA-training Barista Advanced is bedoeld voor gevorderde barista's die al over de nodige vlieguren en technische skills als barista beschikken en door willen groeien naar een hoog professioneel niveau. Tijdens de training gaan we verder in op de fascinerende wereld van koffie. Je leert over de geschiedenis en welke route koffie van bes tot geroosterde boon aflegt. Wat doen de verwerkingsmethodes van de koffiebes, zoals de 'droge' en de 'natte' methode, met de smaak van koffie? En welke zetmethode(s) wordt hierbij toegepast? 

Elke partij bonen is weer anders en het vereist enorm veel ervaring en kunde om de koffie op de juiste manier te zetten. De nadruk in onze Barista Advanced training ligt op de praktijk. Om de perfecte smaak te bereiken, moet de barista voortdurend spelen met dosering, maalgraad, doorlooptijd en watervolume. Uiteindelijk word je klaargestoomd om onder wisselende omstandigheden het beste uit de boon te halen. 

Barista-vaardigheden die in de Barista Advanced training aan bod komen:

 • Gastheerschap
 • Technische skills
 • Smaken, body's en aroma's
 • Verfijnd afstellen van de maalmolen
 • Barmanagement
Inschrijven

SCA Foundation

Duur: 1 dag (twee weken later gevolgd door 1 uur examen)
Certificaat: SCA Barista Foundation

Sca Foundation is de basis training van de SCA. Alle belangrijke barista-skills om goede espresso en cappuccino te maken, komen aan bod: eigenschappen van een espressomachine en het afstellen van de maalmolen, malen, doseren en tampen, wat is over- en onderextractie, het leren proeven van koffie, smaken en body, opschuimtechniek, hygiëne, schoonmaken en onderhoud.

 • Introductie koffie
 • Barista skills
 • Zetmethoden
 • Verwerkingsmethoden 
 • Brandproces 
 • Sensorische vaardigheden
Inschrijven

SCA Intermediate

Duur: 1 dag (twee weken later gevolgd door 1 uur examen)
Certificaat: SCA Barista Intermediate

Sca Intermediate is bedoeld voor barista’s met meer ervaring. De training gaat dieper in op technische vaardigheden, presentatie, proeven (cupping), smaken, body en aroma’s, latte art. Aan bod komen verder barmanagement en effectief werken. In het theoretische gedeelte gaan we verder in op de eigenschappen van de koffieboon, zoals de verschillende botanische soorten, de smaakprofielen van single origins en verwerkingsmethodes.

 • Introductie koffie
 • Barista skills
 • Zetmethoden
 • Verwerkingsmethoden 
 • Brandproces 
 • Sensorische vaardigheden
Inschrijven

SCA-Trainingen

Naast onze eigen trainingen kun je aan de BBA ook de trainingen van de SCA volgen. SCA is de afkorting voor Specialty Coffee Association. De Buscaglione-trainers zijn geautoriseerd SCA-trainer (AST) en mogen les geven volgens de officiële SCA-methode. Aan het eind van elke training doe je examen en kun je een erkend SCA-certificaat behalen.

Het SCA Coffee Skills Program (CSP) is opgedeeld in drie verschillende modulen: Foundation, Intermediate en Professional. Onze geautoriseerde trainers kunnen barista's opleiden én certificeren op zowel Foundation als Intermediate level. Ieder niveau bestaat uit een theoretisch en praktijkexamen. Het Foundation-niveau biedt een eerste kennismaking met een specifieke koffiekennis en is een geweldige manier om inzicht te krijgen om u te helpen beslissen of u verder wilt leren. Het Foundation-niveau vereist geen eerdere ervaring. Cursussen op dit niveau duren doorgaans 1 dag. Gedurende deze examens worden de zes modulen in behandeling genomen.

Altijd als eerste op de hoogte 
zijn van onze ontwikkelingen?

Niks meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief om op 
de hoogte te blijven van leuke ontwikkelingen, aanbiedingen en acties.

× Chatten
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw