NLEN

Bij de brugwachter op de koffie

SWEETS hotel geeft nieuw leven aan Amsterdamse brugwachtershuisjes

Achtentwintig unieke brugwachtershuisjes verspreid over Amsterdam, vormen samen het SWEETS hotel, een nieuw concept voor iedereen die Amsterdam wil ervaren vanaf een brug.

De Amsterdamse grachten en rivieren tellen meer dan 1200 bruggen. Ze werden vroeger vanuit de naastgelegen brugwachtershuisjes bediend. Het oudste brugwachtershuisje dateert uit 1673. Nadat de bediening de afgelopen jaren werd gecentraliseerd, verloren de huisjes hun oorspronkelijke bestemming.

SWEETS hotel transfromeerde dit bijzondere industriële erfgoed tot unieke hotelkamers voor twee volwassenen. Het hotel is een initiatief van de Amsterdamse architecten Space&Matter projectontwikkelaar Grayfield en Suzanne Oxenaar en Otto Nan, oprichters van het Lloyd Hotel.

De brugwachtershuisjes zijn de perfecte uitvalsbasis om de verborgen schatten in een vaak onbekende buurt in Amsterdam te ontdekken. Er zijn op dit moment zes brugwachtershuisjes gereed om gasten te ontvangen, natuurlijk met een lekkere espresso van Buscaglione: Scharrebiersluis, Nieuwe Amstelbrug, Theophile de Bockbrug, Wiegbrug, Beltbrug en Kinkerbrug. De overige 22 brugwachtershuisjes worden vanaf 2018 opgeleverd. In maart 2018 is de officiële opening.

Nieuwsgierig: sweetshotel.amsterdam