NLEN

Wereldberoemde cocktail

De Buscaglione barista-melanges Bar, Oro, Anniversario en Eurobar zijn niet alleen de ideale basis voor cappuccino’s en latte’s, maar ook voor zelfgemaakte zomerse ijskoffie of een verkwikkende coffee-cocktail zoal de wereldberoemde espresso martini, uitgevonden door befaamde Britse bartender Dick Bradsell.

Bradsell was de man die de cocktailscene in de jaren tachtig van de vorige eeuw nieuw leven inblies. Hij werd wereldberoemd als hoofdbartender van Atlantic Bar and Grill, een populair restaurant in hartje Soho. Bradsell vond verschillende nieuwe cocktails uit die vandaag de dag moderne klassiekers zijn, zoals de bramble en de wodka espresso, beter bekend als espresso martini.

Het verhaal gaat dat Bradsell de espresso martini bedacht toen hij werkte in Fred’s Club in de late jaren ’80. Een jong fotomodel schoof aan de bar en vroeg Bradsell ‘something to wake me up and ... me up’. Zijn oplossing was een mixture van wodka, verse espresso, koffielikeur en suiker, gemixt tot een bitterzoet, romig drankje met een stevige kick dankzij de verse Buscaglione espresso.

Recept Espresso Martini:

Ingrediënten
* 25 ml wodka
* 25 ml koffielikeur
* 25 ml Buscaglione espresso
* 10 ml Monin Tonka bean of gewoon suikersiroop
* glas Libbey 1924 coupe
* koffiebonen voor garnering
* crushed ijs

Bereiding
Shake de wodka, koffielikeur, suiker-siroop/Monin en de vers gezette espresso met veel crushed ijs in een shaker. Schenk door een fijne zeef in een gekoelde martinicoupe. Garneer met drie koffiebonen.