NLEN

Buscaglione introduceert allernieuwste koffie-uitvinding

Het allernieuwste, überhippe apparaat in de barista-scene heet Blossom.

De machine is ontworpen door de Amerikaan Jeremy Kuempel, koffiegek en oud-werknemer van Tesla en Apple. De Blossom Brewer, zoals Kuempel’s vinding voluit heet, wordt in Nederland op de markt gebracht door Buscaglione Espresso.

De strak vormgegeven Blossom is een high tech machine vol slimme elektronica. Om te beginnen slaat de Blossom de beste zetwijze op voor elke koffie. Met een draaiknop aan de voorkant selecteert de barista de koffie. Daarna volgt hij simpelweg de stappen die de machine aangeeft. Met piepjes geeft de machine aan wanneer de volgende handeling vereist is. Ondertussen kan de barista andere taken uitvoeren.

Exacte wetenschap
Het water van de Blossom komt uit een boiler die is uitgerust met een precisie-thermostaat. Ook de metalen cilinder aan de bovenkant, wordt door een thermostaat verwarmd. Daardoor is er tijdens het zetten geen temperatuurschommeling, zoals bij manuele filterkoffies. Ook het watervolume wordt exact gedoseerd, tot op de milliliter.
Iedereen die zelf filterkoffie zet, weet dat het een delicaat karwei is. Met handmatige koffiezetters als de Aeropress, Chemex of het ouderwetse filterapparaat is het lastig om altijd dezelfde smaak te krijgen. Techneut Kuempel wilde het ultieme apparaat voor filterkoffie bouwen. Kuempel: ‘Filterkoffie reageert sterk op variaties in temperatuur, doorlooptijd, druk, maalgraad, en hoeveelheid. Ik wilde een apparaat dat al die variabelen precies controleert.’

De Blossom Brewer kost €6.000,- en is bedoeld voor professionele barista’s die veel met filterkoffie werken en een meer precieze en minder bewerkelijke zetmethode willen dan handmatige systemen.

www.blossomcoffee.com