NLEN

Barista Advanced

De BBA-training Barista Advanced is bedoeld voor gevorderde barista's die al over de nodige technische skills beschikken en door willen groeien naar een hoog professioneel niveau. In de training gaan we verder in op de fascinerende wereld van de koffie. Koffie kent een lange geschiedenis die begint in de Ethiopische provincie Kaffa. Je leert over de koffiehandel, keurmerken, en de verschillende kwaliteiten bonen. Over de oogst en de verschillende verwerkingsmethodes van de koffiebes, zoals de 'droge' en de 'natte' methode, die een groot effect hebben op de smaak.
En natuurlijk leren we je het een en ander over branden. Elke partij bonen is weer anders en het vereist enorm veel ervaring en kunde om de koffie op de juiste manier te branden. Maar de nadruk in onze barista advanced training ligt op de praktijk. Om de perfecte smaak te bereiken, moet de barista voortdurend spelen met dosering, maalgraad, doorlooptijd en watervolume.

Barista-vaardigheden die in de Barista Advanced training aan bod komen:

-gastheerschap,
-technische skills,
-smaken, body's en aroma's,
-verfijnd afstellen van de maalmolen,
-barmangement

De BBA-training Barista Advanced duurt 1 dag, twee weken later gevolgd door een examen van 1 uur. Cursisten die slagen krijgen het certificaat BBA Barista Advanced. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.terug