NLEN

Michiel van der Eerde meest markant

KHN Amsterdam heeft Michiel van der Eerde van het moving restaurant Baut en restaurant C uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer. Volgens het juryrapport toont Michiel enorm veel lef en creëert hij telkens weer bijzondere concepten op bijzondere locaties. Kees Teer, voorzitter KHN Amsterdam en jurylid roemt hem om het feit dat hij in korte tijd telkens weer een groot publiek bereikt en een bijzondere belevenis laat ervaren: 'Michiel onderneemt op locaties die niet voor de hand liggen, in een markt waar er veel concurrentie is.'

In 2012 opende Van der Eerde het pop-up restaurant Baut op de Wibautstraat in Amsterdam in het voormalige pand van het Parool. Hiermee kwam een jongensdroom van de creatieve kok uit. Daarvoor werkte Van der Eerde als corporate chef bij IQ Creative en bij sterrenrestaurants Bokkendoorns, het Amstel Hotel en Oud Sluis. Er kwam een vervolg met Bautzuid en Baut Zuidas en het permanante restaurant C.

In juni opende het 'moving circus' van Baut de deuren in het voormalige pand van V&D aan het Amsterdamse Rokin.'Wij geloven in tijdelijke concepten in plaats van venues met hoge investeringen en hoge huren,' aldus Van der Eerde zelf.

Michiel dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland, die tijdens Horecava bekend wordt gemaakt. Wij wensen hem veel succes!

www.bautamsterdam.nl