NLEN

SCAE-trainingen

Naast onze eigen trainingen kun je aan de BBA ook de trainingen van de SCAE volgen. SCAE is de afkorting voor Specialty Coffee Association of Europe. De Buscaglione-trainers zijn geautoriseerd SCAE-trainer (AST) en mogen les geven volgens de officiële SCAE-methode. Aan het eind van elke training doe je examen en kun je een erkend SCAE-certificaat behalen.

Scae Foundation is de basis training van de SCAE. Alle belangrijke barista-skills om goede espresso en cappuccino te maken, komen aan bod: eigenschappen van een espressomachine en het afstellen van de maalmolen, malen, doseren en tampen, wat is over- en onderextractie, het leren roeven van koffie, smaken en body, opschuimtechniek. Hygiene, schoonmaken en onderhoud.
Duur training: 1 dag, twee weken later gevolgd door 1 uur examen.
Certificaat: SCAE Barista Foundation

Scae Intermediate is bedoeld voor barista’s met meer ervaring. De training gaat dieper in op technische vaardigheden, presentatie, proeven (cupping), smaken, body en aroma’s, latte art. Aan bod komen verder barmanagement en effectief werken. In het theoretische gedeelte gaan we verder in op de eigenschappen van de koffieboon, zoals de verschillende botanische soorten, de smaakprofielen van single origins en verwerkingsmethodes.
Duur training: 1 dag, twee weken later gevolgd door een 1 uur examen.
Certificaat: SCAE Barista Intermediate

.terug