NLEN

Buscaglione bij 100 grootste

Grootste horecabedrijven van Nederland vieren recordjaar

In The College Hotel in Amsterdam waren de 100 grootste horecabedrijven van Nederland samen bij het jaarlijkse Top 100 event van vakblad Misset Horeca. Genietend van de top-espresso van Buscaglione, luisterde de de crème de la crème van de Nederlandse horeca naar het inspirerende verhaal van topman Atilay Uslu van Corendon.

De honderd grootste horecabedrijven beleefden een superjaar en behaalden in 2015 een recordomzet van 6,27 miljard euro, een groei van 6 procent. De top-ondernemers gaven 2015 een 8, het hoogste rapportcijfer ooit. Ook over de economie zijn de kopstukken erg te spreken.

Ruud van Rietschoten, eigenaar van Debuut BV, nam de Misset Horeca Personality Award 2016 in ontvangst. Van Rietschoten werd geroemd vanwege zijn lef om in moeilijke tijden succesvol nieuwe concepten te lanceren.

De horeca Top 100, waaronder bedrijven als McDonald's, Van der Valk en de Librije, is goed voor in totaal 6,27 miljoen euro omzet, 3432 vestigingen en ruim 100.000 werknemers. Buscaglione Espresso is al jaren een van de hoofdsponsoren van dit belangrijke horeca-evenement.Gemiddeld behaalt een bedrijf in de Top 100 een omzet van 62,7 miljoen euro. Samen zijn ze goed voor zo'n 40 procent van de totale horecaomzet in Nederland. McDonald’s staat met een omzet van 673,8 miljoen euro op plek 1.