NLEN

Twee revoluties op Chefs Rev

Bij de koffiebar van Buscaglione Espresso zijn tijdens Chefs Rev twee revoluties in één keer te beleven: een eenmalige espresso van 100% robusta, en de revolutionaire Faema E71.

Speciaal voor editie 2016 van Chefs Rev heeft Buscaglione een espresso gemaakt van 100 procent Robusta. De Chefs Rev Robusta is een melange van verschillende toprobusta’s uit India. Het resultaat is een uitzonderlijk zoete, ronde espresso vol chocoladetonen. Jonnie Boer was tijdens Chefs Rev enthousiast over ‘zijn’ Revolution Espresso: ‘Dit is echt lekker! Dit wil ik ook op de molen.’ De Chefs Rev Robusta is een eenmalige espresso die slechts zeer beperkt leverbaar is.

Herkomst
In de zuidwesthoek van India ligt Kerala, een gebied met een weelderige begroeiing waaronder veel specerijen en meer dan 600 boomsoorten. De West-Ghats bereiken bij Kerala een hoogte van meer dan 2000 meter en geven het gebied een koel en dicht bebost achterland. De lager gelegen heuvels en valleien worden benut voor de productie van koffie, thee en verschillende specerijen.

De koffie is 100% robusta, afkomstig van een hoogte van 900 meter en handgeplukt. De verwerkingsmethode is natural (ongewassen). Bij deze methode wordt de koffie gedroogd in zijn eigen vruchtvlees. Naturals kenmerken zich door een hoge zoetheid van rijp fruit en een vol mondgevoel.

Smaakprofiel Chef’s Rev Robusta:
Mondgevoel: mild, rond, veel body
Smaakbalans: door de ongewassen single origins zoet met aangename bitters en mooie aciditeit
Aroma: chocoladebitters, karamel.
Crema: medium/donkerbruin, dik

Faema E71
De Faema E71 is op Chefs Rev voor de allereerste keer in Nederland te bewonderen. De machine zit boordevol technische innovaties en is ontworpen door de toonaangevende Italiaanse designstudio Giugiaro Design. Het precisieapparaat stelt de ervaren barista in staat om het maximale uit de koffie te halen. De belangrijkste innovaties:
-Variabele temperatuur per groep. Via het touchscreen kan de barista eenvoudig de temperatuur per groep aanpassen.
-Keuze voor handmatige infusie. De barista kan het water handmatig met de infusiehendel te regelen - bekend van de E61 -, of volumetrisch via het touchscreen.
-Innovatieve ergonomie. De E71 heeft een geïsoleerde stoompijp die volledig koud blijft en een nieuwe soft touch filterhouder met ergonomisch gevormde handgreep. De e machine heeft verder een gereduceerde hoogte zodat de barista goed visueel contact met gast heeft. De importeur van de machine is Buscaglione-partner Ticino Espresso.