NLEN

‘Clockless eating’ bij Liquid Mokum

Volgens het nieuwste trendrapport van Food Inspiration Magazine zwerft er in de horeca een nieuwe consument rond die als ‘clockless-nomade’ door de foodwereld zweeft. Voor hen is er goed nieuws: vanaf december kunnen alle food-nomades al vanaf 's ochtends vroeg terecht bij Liquid Mokum in de Beurspassage voor een geweldige kop Buscaglione-koffie, óf een smoothie óf een verse bouillon.

De zevende vestiging van Koffiesalon, Liquid Mokum, wordt een hele bijzondere. De zaak is gevestigd in de Beurspassage op het Damrak, recht tegenover de Bijenkorf. Zeg maar gerust de drukstbezochte plek van Nederland. Eigenaar Diederik Habbema heeft hoge verwachtingen voor Liquid Mokum. ‘Het zou wel eens de best verkopende Koffiesalon van allemaal kunnen worden.’ Al was het nog best lastig om een bar te creëren op een smal strookje met een diepte van maximaal 1,80 en een totaal van 25 vierkante meter. Door die pijpenla heeft Liquid Mokum nu de 'langste koffiebar van de wereld'.

In het nieuwste trendrapport van Food Inspiration Magazine staat dat mensen anno 2016 liever geen uren meer verliezen in een restaurant. Liever kort en krachtig. Liquid Mokum speelt hier handig op in. De ruime openingstijden en het vernieuwende concept van Buscaglione-bar, sappenbar en een bouillonbar zullen ongetwijfeld voor veel traffic zorgen. Liquid Mokum heeft de tijdsgeest mee.