NLEN

Unieke melange: 100 % Robusta

Toprestaurants kiezen bijzondere melange

Sinds kort schenkt driesterrenrestaurant De Librije onze Indian Robusta. Jawel, dat is 100% Robusta. Ook tweesterrenrestaurant ‘t Nonnetje en restaurant Kaatje bij de Sluis hebben onze Indian Robusta op de molen. Librije-gastvrouw Thérèse Boer is enthousiast over de bijzondere melange: 'Deze koffie heeft een nog rijkere smaak dan Buscaglione van zichzelf al heeft, heel mooi.'

In de zuidwesthoek van India ligt Kerala, een gebied met een weelderige begroeiing waaronder veel specerijen en meer dan 600 boomsoorten. De bergen daar bereiken een hoogte van 2000 meter en geven het gebied een koel en dicht bebost achterland. De lager gelegen heuvels en valleien worden benut voor de productie van koffie. Onze Robusta is een melange van verschillende plantages op een hoogte van 900 meter.

De koffie heeft van zichzelf een hoge zoetheid van rijp fruit en een vol mondgevoel. Het resultaat in het kopje is een uitzonderlijk zoete, fluwelen espresso met tonen van kaneel en melkchocolade. Alsof je een reep gesmolten chocolade drinkt. Buscaglione Indian Robusta is heerlijk als espresso, en als cappuccino is het een pure bonbon.

Buscaglione Indian Robusta is een unieke espresso die slechts zeer beperkt leverbaar is. De prijs van deze bijzonder koffie is €17,50 voor een zakje van 500 gram.