NLEN

Claudia Brevet beste gastvrouw van Nederland

Claudia Brevet van restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen is uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar tijdens de uitreiking van de GaultMillau Awards 2018. ‘Een topgastvrouw,’ aldus GaultMillau. Buscaglione en Newby reikten een mooie prijs aan haar uit.

In de nieuwe GaultMillau wordt Claudia geroemd om haar passie, mensenkennis en toewijding: ‘Vergeet de standaardeisen die aan gastvrijheid worden gesteld. Claudia Brevet gaat gewoon een heel stuk verder. Gastvrijheidsdenken zonder weerga.’ aldus de lovende woorden van GaultMillau. Voor Claudia zelf kwam de prijs als een complete verrassing. ‘Ik had dit echt niet verwacht.’ Bijzonder: Inter Scaldes heeft al sinds 1984 twee Michelinsterren, toen Maartje Boudeling er nog chef-kok was. Het restaurant behield zijn twee Michelinsterren onder chef-kok Jannis Brevet en gastvrouw Claudia.

Gedurfder dan ooit
GaultMillau presenteerde zijn gids voor 2018 op de eerste avond van de vakbeurs Gastronomie/Fine Food Professional in de jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze avond voor de culinaire top van Nederland, werden naast de gids met punten voor restaurants ook de GaultMillau Awards uitgereikt. Jarno Eggen werd uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2018. ‘Chef Jarno Eggen kookt in Drenthe gedurfder dan ooit’, schrijft de gids.

In de GaultMillau worden restaurants beoordeeld op een schaal tot twintig punten. Vanaf 16 punten behoren restaurants tot de top van Nederland. Awards worden jaarlijks uitgereikt aan o.a. beste de chef, beste sommelier en de beste gastheer/vrouw van het jaar.

www.gaultmillau.nl