Inspiratie

Filter op

KOFFIE NEXT LEVEL

Gewoonte? Of koffie next level. Hoe wordt er koffie gedronken in Nederland? Dat verschilt al per regio. Een perfect bereide Italiaanse espresso die klein oogt wordt bijvoorbeeld in onze hoofdstad beter ontvangen dan in het zuidelijke deel van de randstad. Hier zal een koffie met weinig volume eerder aandoen als...

Lees verder
Perfect melkschuim

Dé perfecte melkstructuur bereik je zo... Stel je voor, je hebt net een berg beklommen en voor je zie je een zijdezacht wolkendek. Ken je dat gevoel dat het er zo uitnodigend zacht uitziet dat je erin wil springen? Die zachtheid wil je in een cappuccino of andere koffie met melk terug proeven. Een zijdezacht...

Lees verder
Haal de lekkerste espresso uit een espressomachine!

Espresso: weet jij wat het betekent? Omdat het de basis is voor veel koffievarianten met, dan wel zonder melk, leek het mij leuk aandacht te besteden aan de espresso als een goede basis.  Bij espresso wordt er gerefereerd naar de zetmethode. En zoals altijd doen er veel verklaringen de ronde. Espresso zou uit het Italiaans vrij vertaald “uitdrukking” zijn. Ook zou...

Lees verder
Wat maakt Italiaanse koffie?

‘Echte Italiaanse koffie’ zie ik wel eens voorbijkomen. Maar wat is dat nou eigenlijk? Daar wil ik deze keer graag op inzoomen.   De meeste barista’s weten dat koffie, kort door de bocht gezegd, komt van plantages rond de evenaar. Er groeit dus geen enkele koffieplant in Italië zelf. Maar...

Lees verder
Kapucino of Cappuccino?

Melk toevoegen aan espresso: is het een guilty pleasure of ben je meer een purist? De toevoeging van melk aan koffiedranken is niet weg te denken uit de Nederlandse horeca. Al sinds de oertijd houden mensen van zoete smaken. Vroeger werd er om die reden suiker, room en specerijen toegevoegd...

Lees verder
Smaak in het kopje

Als je Buscaglione zegt, dan denk je aan een écht kopje Italiaanse espresso. Krachtig maar ook zeer gebalanceerd in smaak. Dat is waar de meesterblenders in Italië het voor doen. Zij werken vanuit de vraag: “Hoe krijgt onze koffieliefhebber het allerbeste eindresultaat in het kopje?”. Alle stappen die worden doorlopen...

Lees verder
Vanaf volgende week blogs!

Vooraankondiging Buscaglione heeft een leuk nieuwtje! Vanaf volgende week zal er elke maand een artikel verschijnen van onze Barista trainer Jasper Hoving. Of je nu koffieliefhebber bent of professioneel aan het werk bent als Barista, de inhoud van de blogs is voor alle groepen toegankelijk. Jasper zal zijn licht laten...

Lees verder
KOFFIEBONEN PROEFPAKKET

Goed nieuws! Vanaf nu kunnen horecaondernemers een gratis Buscaglione koffiebonen proefpakket aanvragen. Heb jij altijd al in de wereld van Buscaglione willen stappen? Op basis van de verstrekte gegevens kiezen wij de juiste zak espressobonen. Met deze Barista Pro blend of Professional blend ervaar je het ultieme Italiaanse gevoel met...

Lees verder

Altijd als eerste op de hoogte 
zijn van onze ontwikkelingen?

Niks meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief om op 
de hoogte te blijven van leuke ontwikkelingen, aanbiedingen en acties.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram